Известие

Collapse
No announcement yet.

ремък или верига ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ремък или верига ???

наскоро си купих алфа ромео 156, 2.4 JTD. още не съм сменил всичко и въпроса ми е: с ангренажен ремък ли е или с верига? и може ли по някъв начин да се прецени дали е за смяна? (щото в сервиза ми казаха да карам, а доколкото знам не са отваряли нищо).

Хм. Че е ремък, ремък е. Ако си на 100% сигурен кога е сменян, тогава карай. И ако ремъка ти е под 50000 км.
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

С ремък си и най-добре е да го смениш като не си наясно за състоянието му,щото ония от сервиза им е широко около врата и ше ти дернат кожицата с кеф,ако сринеш мотора.По-добре 200-300лв сега,отколкото господ знае колко после.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Колегата myato е напълно прав.
        Ходи сменяй да не станеш от групата (мотори-родилки)
        Успех с новата алфичка

Comment

Присъединявам се. Ремък и ролки, пистов ремък и ролки, водна помпа, много възможно и дебитомерче. Масълце и прочие. После шпориш само.
          Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

повечето неща вече са сменени, масло, филтри и т.н. но единият ремък, който се вижда отляво е още със символите върху него. почти нов изглежда и може поради тази причина да са сметнали, че всички ремъци са нови ще ги сменя все пак, благодаря

Comment

И на моята,като я взех,пистовия ремък отгоре изглеждаше като нов,ама на практика,беше вече леш.Ангранажния пък въобще не се вижда,ако не я разхлупиш.Та помисли върху това.
              Last edited by myato; d.m.y г., 16:32.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Те ремъците от горе винаги ще са като нови ... там НЯМА ТРИЕНЕ... глей от другата страна на кво прилиа и преценявай

sigpic
                Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                  Те ремъците от горе винаги ще са като нови ... там НЯМА ТРИЕНЕ... глей от другата страна на кво прилиа и преценявай
                  100% те подкрепям!

Заради 300-400 лв. не си струва главоболието, което ще си причиниш ако скъсаш каиша.
                  sigpic

Comment

Working...
                  X